Nieuwsbrief Sprankel Oost-Vlaanderen september 2016
alt


Afdeling Oost-Vlaanderen


Leven met een leerstoornis is niet gemakkelijk!?
!
maandag 26 september 2016 om 20u in Gent

 

Alain Pringels, theatermaker en psycholoog, houdt ons een spiegel voor. Enkele jongvolwassenen getuigen.

Mensen met dyslexie, dyscalculie, aandachtsstoornissen of aanverwante problemen hebben het vaak niet gemakkelijk tijdens hun schoolloopbaan. Al gaat het leren niet vanzelf, toch gaan zij op eigen tempo op zoek naar een plaats in de maatschappij. Opleiding en scholing zijn daarbij uiteraard van groot belang. Maar nog belangrijker wordt het persoonlijk traject dat ze afleggen. Het parcours dat hen uiteindelijk - meestal - sterker maakt.


Wat heeft hen gesterkt? Wat was zinvol op school en wat niet? Welke zaken thuis waren voor hen van belang? Hadden ze dromen en hebben ze die kunnen realiseren? Kunnen wij hier iets uit leren voor onze eigen kinderen of leerlingen? Ook met enkele andere jongvolwassenen wil Sprankel die avond inzoomen op hun middelbare school periode. Zij vertellen ons hoe ze de middelbare school doorkwamen en hoe ze manieren vonden om met hun leerstoornis om te gaan.


Alain Pringels kent – als ervaringsdeskundige - de impact van dyslexie en dyscalculie op het volwassen leven. Hij beleeft alles opnieuw wanneer zijn dochter in de middelbare school komt. Hij zoekt en vindt oplossingen. Als theatermaker neemt hij ons mee en toont ons op ludieke wijze hoe de vork in de steel zit. Mensen met dyslexie, dyscalculie, aandachtsstoornissen of aanverwante problemen hebben het vaak niet gemakkelijk tijdens hun schoolloopbaan. Al gaat het leren niet vanzelf, toch gaan zij op eigen tempo op zoek naar een plaats in de maatschappij. Opleiding en scholing zijn daarbij uiteraard van groot belang. Maar nog belangrijker wordt het persoonlijk traject dat ze afleggen. Het parcours dat hen uiteindelijk - meestal - sterker maakt.

   

  Plaats: CC Meulestede, Meulestedesteenweg 515, Gent

  Inschrijven verplicht: www.sig-net/breed publiek/code 298

  Inkom: 5 euro (aan de ingang) / leden Sprankel gratis (op vertoon van lidkaart)

  In samenwerking met Sig.
  alt

  Werelddag dyslexie:
  een dag waarop dyslexie overal in de picture gezet wordt:
  ook door jou?

    

   Voor meer info, klik hier